vrijdag 17 januari 2020

Mijn favoriete recepten voor de slow cooker.

Voor mijn verjaardag van 2015 kreeg ik een Crock-Pot slow cooker. 
Ik had bij vrienden en bekenden al vaker gerechten uit de slow cooker gegeten en tevens maakte ik regelmatig stoofvlees op de conventionele manier. Nadat ik tijdens het wachten op mijn stoverij in slaap was gevallen, leek het een goed idee om een stukje veiligheid in te bouwen. De slow cooker wordt ingesteld op temperatuur en kooktijd en de rest gaat vanzelf op een veilige manier. 

De Crock-Pot bestaat uit een dikke vaatwasser bestendige aardewerken 'pan' met glazen deksel. Deze pan wordt geplaatst in de cooker welke bestaat uit een verwarmingselement in een vrij simpele stalen behuizing. Aan de buitenkant zit een bedieningspaneel waar tijd en temperatuur kunnen worden ingesteld. Na de ingestelde kooktijd springt het apparaat in de warmhoud-stand en staat je eten klaar. Er zijn eenvoudigere en ook uitgebreidere modellen beschikbaar voor elke budget en elke toepassing. Ik heb zelf het model SCCPRC507B met een inhoud van 4,7 liter.


Buiten fietsen is koken ook zeker iets waar mijn interesse ligt. Een hobby, zou je wel mogen zeggen. Ik kijk kookprogramma's op televisie en als ik in de keuken sta neem ik de tijd om er iets lekkers van te maken. 

Hieronder verzamel ik mijn favoriete recepten uit de slow cooker;
Een regelmatig terugkerend gerecht is de 'Pittige Pindakip'. 
https://www.plezierindekeuken.nl/pittige-pindakip-met-sperzieboontjes-uit-de-slowcooker/


https://www.onehandinmypocket.nl/2017/06/13/paella-uit-de-slowcooker/


https://www.dewereldkeukenthuis.com/coq-au-vin-uit-de-slowcooker/

https://www.smulweb.nl/recepten/1120098/Babi-pangang 

https://www.smulweb.nl/recepten/1116216/Hongaarse-goulash-van-rudolph Geen opmerkingen:

Een reactie posten