dinsdag 22 november 2016

'Hartslagsensor niet gevonden.'

Ik geef het volmondig toe... Ik ben er in getrapt. 

Dinsdagavond 19:30 zit ik in de schuur op de fiets welke op de Tacx is gemonteerd. Het is immers slecht weer, koud, glad enzovoort. Op het moment dat ik geïnstalleerd klaar zit en de pedalen de eerste omwentelingen laat maken, blijkt dat er iets niet klopt. Het vakje 'hartslag' op de Garmin blijft leeg. Dat is wat vreemd, aangezien ik dit fenomeen nog wel waarneem in het hier een nu. 

Ik bedenk dat de batterij, een CR2032, wel eens op zou kunnen zijn. Gelukkig hebben we dit gangbare type op voorraad en is vervangen relatief eenvoudig. Na het vervangen direct opnieuw de schuur in en vol goede moed opnieuw de fiets op. Voor ik begin te trappen is al duidelijk dat het probleem nog niet is opgelost. Het vakje 'hartslag' zegt nog steeds "--" en de frustratie loopt op. 

In de instellingen van de Garmin, waar ik behoorlijk in thuis ben tegenwoordig, zoek ik de instellingen voor de HRM (Heart Rate Monitor) op. Op deze plek kun je een koppeling met een nieuwe sensor maken. Dit probeer ik een keer of achtentwintig voordat ik over ga tot het raadplegen van Google. Dat is feitelijk de aanleiding waarom ik dit typ... NERGENS is te vinden hoe simpel de oplossing voor mijn probleem zal blijken.

Ik lees zoals te verwachten tientallen 'oplossingen' voor mijn probleem. Heel veel mensen zijn super geholpen met de tip van Daniel Wasser, maar ik helaas niet. Zelfs niet als ik het een tweede keer probeer, maar dan een stuk langer dan de eerste keer. De batterij is dan inmiddels vier keer verwisseld en het resultaat is nog steeds ver te zoeken. 

Nadat de moed is opgegeven en de training is vervangen door Google neem ik een moment van bezinning onder het genot van een pizza. Uiteindelijk krijg ik bijna drie uur nadat ik in de problemen raakte een heldere ingeving. Zou het echt? Ik had me bedacht dat de hartslag sensor indien niet gebruikt in slaapstand gaat. Op het moment dat je hem om knoopt activeert hij zichzelf en gaat dus AAN. Op dat moment is hij pas zichtbaar voor de fietscomputer.

Wat was er nou drie uur eerder aan de hand geweest met al het bovenstaande als gevolg? De overdracht tussen mijn lichaam en de hartslagband was niet in stand gebracht, waardoor de elektrische impulsen van mijn hart de sensor niet hadden ingeschakeld. Even de band nat maken was genoeg om deze connectie te herstellen en de sensor weer AAN te krijgen. 

In de hoop dat dit ooit maar één iemand helpt die zit te Googelen verblijf ik.   

4 opmerkingen: